Loading...

OM HELSEKÆLDEREN & LOTTE FALDT JENSEN

HELSEKÆLDERENS HISTORIE

Klinikken startede som Helsekælderen i 2000 i det, der dengang var hjemmet på Gasværksvej i Vamdrup. På det tidspunkt var der i klinikken Zoneterapi og Massage. Klinikken lå som navnet antyder i kælderen. Der kom flere og flere ting på kortet, og under tiden har der også været flere perioder med arbejde uden for klinikken i form af firmaaftaler med større og mindre firmaer.

I april 2015 flyttede klinikken ud af kælderen og ind i Den Gamle Gymnastiksal på Øster Vamdrup gamle skole også kendt som Satellitten.

Den gamle skole har været et stort renoveringsprojekt, som bla. blev nomineret til en arkitekturpris i Kolding kommune. Det hele er endt ud i en klinik og et hjem, hvor det hele gik op i en højere enhed. Der skete mange flere ting i klinikken der hvor der var muligheder og ingen begrænsninger – Det blev til en hel masse yoga, foredrag, kurser, rejser og meget mere.

I 2023 åbnede jeg klinikken i Viborg, her er jeg tilbage i min egen kælder i mit private hjem. Jeg ser frem til mange år her med en masse nye klinter og gamle klienter.

INDEHAVER, BEHANDLER & INSTRUKTØR
LOTTE FALDT JENSEN

Jeg lever af min klinik og har gjort dette i rigtig mange år.

Jeg har rigtig meget uddannelse bag mig og 18 års erfaring som behandler, hvor jeg bl.a. arbejder med zoneterapi, massage, akupunktur, psykoterapi, tankefeltsterapi, METAsundhed og nu yoga. Men jeg tror ikke, uddannelse og erfaring er det vigtigste. Det vigtigste må være alt det, vi lærer igennem livet, som jo er erfaring og uddannelse i sig selv. I mit liv har jeg fået nogle gaver, og jeg prøver altid at finde værdien af at bruge dem fornuftigt og effektivt.

Jeg fik bl.a. intuition og krudt i røven. Hvis jeg havde været barn i dag, så havde jeg nok fået en eller anden diagnose evt. flere. Jeg passede i hvert fald ikke ned i nogen kasse, og jeg fik altid at vide, at jeg brugte mine gode evner for dårligt. Og det var først, da jeg begyndte at læse kommunikation/NLP, at jeg fandt ud af, at det ikke nødvendigvis betød, jeg var dum. Ind imellem kan jeg dog have tilbagefald til at tænke sådan endnu.

Jeg startede lige efter skolen i lære som gartner. Det havde jeg fået at vide, at det kunne man godt blive, selv om man var dum. Jeg nød at være gartner. Dog opdagede jeg, at der var nogen, der var dummere end mig – altså hvis definitionen på at være dum var, som jeg havde lært det i folkeskolen. Jeg tvivlede jo dog lidt på, om de var dumme, i hvert fald indeholdt de hver især noget, som de havde stor gavn af, når de brugte det.

Jeg startede med at være gartnerelev i Geografisk have i Kolding, hvilket var fantastisk, bortset fra at når nu jeg havde krudt i røven som gave og fik ti gode ideer i timen, så passede det ret dårligt sammen med, at det på det tidspunkt var kommunalt ejet, og at det ikke var meningen, at jeg skulle få gode ideer. Så på en studietur til Holland så jeg et firma, hvor jeg som gartner passede ind, og uden at tænke mere end ca. 10 sek. ansøgte jeg om at blive der.

Der var jeg, og var glad for det, og det var gengældt, men måske mest for mine evner med mennesker. For selv om der lige gik lidt, inden jeg kunne sproget, så mærkede jeg nok hurtigt, at jeg her tilførte ting, de ikke var vant til. Selvom jeg ikke kunne tale med alle, kunne jeg opfylde alles behov.

Hollænderne købte så en planteskole i Danmark, som de ville, at jeg skulle være leder af. Det havde jeg bare ikke lyst til, eller i hvert fald ikke efter noget tid. Jeg ville opfylde flere behov. Så en dag ringede jeg til Zoneterapeut skolen og sagde herefter mit job op, kom hjem og fortalte min mand, at jeg nu skulle være zoneterapeut og ikke længere ville arbejde som gartner, og forresten ville jeg også have nogle børn, for jeg var ved at bruse over af kærlighed indeni, og den kærlighed skulle jeg placere et sted.

Jeg fik, eller det får man ikke, jeg købte en uddannelse som zoneterapeut og senere en masse kurser i massage og akupunktur. Jeg startede Helsekælderen i Vamdrup i 2000. ind imellem, når jeg har haft for meget krudt i røven, har jeg så lavet noget andet ved siden af. Men det stressede mig altid lidt alligevel, indtil jeg fandt ud af, at alt hvad jeg lavede, skulle have relation til klinikken, og så har det kørt derfra. Så i snart mange år har jeg ikke lavet andet end at behandle eller uddanne mig, og det har været super. På den måde har jeg fundet en måde at gøre min klinik til den perfekte løsning på de diagnoser, som jeg nok slet ikke har alligevel.

Jeg har nok altid vidst, at sygdom ikke kun var fysisk, men jeg kunne jo hjælpe mange af mine klienter med zoneterapi, massage, akupunktur osv. Men så var der alle dem, jeg ikke lige umiddelbart kunne hjælpe. Her var det tydeligt, at der måske kunne ligge noget psykisk bag. Sommetider kunne jeg også se, hvad det var, men hvad skulle jeg så gøre ved det?

Imens jeg læste til zoneterapeut, havde jeg en lærer, der underviste os i psykologi. Han var NLP terapeut, og jeg kunne hurtigt se, at han kunne nogle tricks, som ikke var helt klassiske. Ham opsøgte jeg nogle år senere, fordi jeg selv var blevet en af de klienter, som ikke blev hjulpet af noget. Jeg var da røget på hospitalet to gange pga. voldsomme migræneanfald og kunne godt se, at sådan skulle jeg ikke have det.

Jeg opsøgte NLP terapeuten, og det skulle vise sig, at jeg var en af de nemmeste klienter, han havde haft. Jeg havde selv observeret, at når jeg fik disse anfald, var det næsten altid, når jeg var sur. Enten var jeg sur på min mor eller på min mand. Det vi så fandt frem til var, at jeg som lille havde lært nogle uhensigtsmæssige mønstre i forhold til at blive sur. Jeg havde via mine forældres skilsmisse lært, at hvis der var noget at være sur over, så ophørte kærligheden. Dette havde jeg praktiseret i mange år, hvis nogen gjorde mig sur, så kunne jeg uden videre cutte dem af og aldrig tale med dem igen, og det var nemt for mig. Dette gik dog ikke hverken med min mand, som jeg jo havde lovet at elske og ære i medgang og modgang, og jeg ønskede jo også at kunne gøre dette. Og min mor, som jo var min mor, og som jeg i øvrigt havde prøvet at cutte af flere gange, og det gik jo heller ikke. Så derfor fik jeg migræne i stedet for at blive sur, eller (dog i mildere grad) når nogen var sure på mig. Jeg blev omprogrammeret og er i dag rigtig god til at være sur! Nu er det bare en bevidst handling, som ikke giver hovedpine. Det var mit første rigtige møde med NLP, som står for Neuro Lingvistisk Programmering, og hvad, jeg senere fandt ud af, også var mit første møde med METAsundhed.

I lang tid havde jeg lyst til at arbejde mere med NLP, men der gik alligevel nogle år, inden jeg gik i gang med en 4-årig uddannelse som NLP terapeut.

Da jeg var færdig med 4 års hårdt studie og en hel bunke selvudvikling (35 timer/år), opstod der et tomrum. Inden jeg startede op, havde jeg en plan om, at NLP bare skulle flettes ind i den form for terapi, jeg allerede lavede. Men år for år blev jeg mere og mere klar over, at jeg også ville lave psykoterapi og formidle, så jeg kunne hjælpe endnu flere til at få det godt. Jeg var bare ikke så tryg, som jeg gerne ville være, og jeg havde svært ved at finde ud af, om det var, fordi jeg manglede noget, eller det handlede om min egen manglende tro på mig selv, samt at alt skal være 100 %.

Det gik altid godt, når jeg lavede terapi, og folk var begejstrede og havde stor effekt, men jeg ville selvfølgelig mere. Så en dag, hvor jeg og en kollega egentlig skulle i supervision, så jeg for første gang tankefeltterapi (TFT) udført. Det var på min kollega, som jeg havde læst med i 4 år og uden at overdrive, så jeg en terapiform, som flyttede mere på 45 minutter, end jeg troede muligt. Jeg havde jo været med hende i terapi, givet hende terapi og kendte hende ud og ind.

Det der TFT var lige min stil. Her skulle fisken på disken, og der skulle ryddes op, og det blev der. Jeg opdagede også, at dette værktøj var det, jeg manglede i min praksis, når der kom folk med f.eks. angst, og når der ind imellem kom nogen, som græd allerede, når de kom ind ad døren. Det måtte jeg lære. Så den uddannelse tog jeg først grundkurset af i København, og derefter rejste jeg til Spanien og tog en overbygning, og det gjorde mig tryg, men gav mig selvfølgelig lyst til mere.

Min næste titel blev Meta Health Practitioner. Det er en uddannelse inden for noget, vi på dansk kalder METAsundhed, og det er ikke særlig kendt i Danmark, men det gør det ikke mindre interessant. Sammenhængen mellem sind og krop – forbindelsen mellem krop, psyke, ånd og miljø. Metamedicinen hjælper med at oversætte tanker og følelser til cellebiologi og koncentrerer sig om at finde årsagerne til sygdomme, der ofte har deres udgangspunkt i sindet.

Det hang meget godt sammen med alt det andet, jeg kunne. Og i min søgen efter at få alt til at give mening og få tingene til at harmonere er min seneste passion blevet yoga. Og selvom jeg er startet med Astanga Yoga, er det et stort skridt i retning at mere Yin og større balance i mit og klinikkens liv. Og med den yogasal jeg har, ville det være en stor skam ikke at udnytte den.

I de seneste år er jeg begyndt at lave yoga- og terapirejser, og det gør bare, at jeg nyder mit job endnu mere og aldrig vil gå på pension. Der er altid flere planer og mere på vej.

Vi ved aldrig hvad fremtiden bringer, i 2019 ændrede mit liv sig drastisk og tog en drejning som hverken jeg eller nogen andre havde forudset. I 2022 valgte jeg at forlade de trygge rammer og flytte fra min by, min veletablerede klinik og følge kærligheden som jeg fandt på ny i Viborg i 2023 blev jeg klar til at starte klinikken op i mit hjem her. Det er på en måde som at starte forfra, men med en masse erfaring som jeg aldrig ville være foruden.

KONTAKT

Du kan altid kontakte mig for mere information på enten telefon, sms, mail eller Facebook.

Jeg er mest tilgængelig via mobilen/sms.

T. 4029 5654

HELSEKÆLDEREN
Sct. Kjelds Gade 25
8800 Viborg

CVR 25452259
MOBILEPAY 340250

DET HANDLER OM AT HA’ DET GODT

– Lotte Faldt Jensen –

DU ER ALTID VELKOMMEN I HELSEKÆLDEREN!

DU GÅR IND VED DET LILLE SPRINGVAND OG NED AF TRAPPEN.

PARKERING / DER ER GOD PARKERINGSPLADS INDEN DU KOMMER TIL NR. 25.

HILSEN LOTTE

Klik her for at læse mere om infrarød sauna