YOGA2018-11-23T16:00:18+00:00
Loading...

YOGAHOLD I HELSEKÆLDEREN

HOLDTYPER

Begyndere
Mænd
Alle

MANDAG
19.30-21.00 Yoga for MÆND

ONSDAG
19.00-21.00 Yoga for alle – på dette hold er der mange fortsættere

TORSDAG
8.15-9.45 Yoga for alle
19.00-20.30 Yoga for alle

PRIS
Tilmelding gælder et hold, der varer 10 gange. Prisen er kr. 800,- pr. hold.
Hvis man i forvejen går på hold, kan man købe sig ind på andre hold, såfremt der er plads.

TRÆNINGEN FOREGÅR I HELSEKÆLDERENS YOGASAL
Ny Østerbyvej 1A – Vamdrup

INSTRUKTØRER

Lotte Faldt Jensen
Uddannet i Astanga i Aarhus 2018
Uddannet i Hatha i Indien 2019
Indehaver af HELSEKÆLDEREN siden 2000

Marie Faldt Steenberg Jensen
Uddannet i Astanga i Aarhus 2018
Gymnasieelev, KG

YOGAFORM

ASTANGA YOGA – eller Astanga Vinyasa yoga – hører til en af de mere dynamiske yogaformer blandt de traditionelle yoga-stilarter. Astanga Yoga er grundlagt af Sri K. Pattabhi Jois (f. 1915) i Mysore i Indien.

Astanga Yogaens dynamiske flow synkroniserer åndedræt og bevægelser og giver øget fleksibilitet, styrke, udholdenhed, balance, åndedrætskontrol og afspænding. Astanga yoga har traditionelt 6 serier. Den første serie hedder også Yoga Chikitsa, som betyder yogaterapi. Formålet med den er terapeutisk at tilrette, styrke og rense kroppen. De fleste arbejder mange år på 1. serie, inden de bevæger sig videre til stillinger i 2. serie.
Ashtanga vinyasa yoga arbejder både på det fysiske og mentale plan.

En Astanga klasse vil altid indeholde åndedrætsfokus, opvarmning (solhilsen A og B), stående stillinger, foroverbøjninger, bagoverbøjninger, kropsdrejninger og øvelser, der træner balance og styrke. Alle klasserne afsluttes med nedkølende, afsluttende stillinger efterfulgt af dyb afspænding. Hver stilling i serien har sin egen terapeutiske virkning, og især når den udføres i sammenhæng med hele serien, opnås den fulde effekt.

Ved at udføre stillingerne i korrekt rækkefølge og bruge åndedræts- og vinyasa systemet og fokuseringspunkter, vil du opleve Astanga Yogaens meditative flow. Korrekt udførelse og orden er nøglen.

Ved regelmæssig praksis bliver den næsten endeløse dybde i Ashtana Vinyasa Yoga systemet åbenlys. Udvikling og vedligeholdelse af fysisk velvære, sindsligevægt og spirituel udvikling er de fordele, der høstes gennem denne oldgamle disciplin, som den over 90-årige Sri. K. Pattabhi Jois brugte i den oprindelige form i Sydindien.

“Do your Practice and all is coming” – Sri K. Pattabhi Jois

Astanga yoga kan dyrkes af alle uanset alder og køn, og det er ligegyldigt, hvor smidig du er. I Astanga yoga kan stillingerne blot tilpasses den enkelte, så den enkelte arbejder på sit eget niveau. Vi er på mange af holdene 2 instruktører, så vi kan nå rundt og vejlede og rette i stillingerne.

HATHA YOGA – Det er min plan at rejse en måned til Indien i 2019 og tage 200 timers yoga uddannelse i Hatha yoga. Dette er en lidt blidere form for yoga, som jeg ønsker at tilbyde i Helsekælderen. Men mere om det i 2019.

TILBUD

I forbindelse med en yogatime kan du få en behandling i infrarød sauna til kun 100,-

Book på T. 4029 5654

DET HANDLER OM AT HA’ DET GODT

– Lotte Faldt Jensen –