Loading...

YOGAHOLD I HELSEKÆLDEREN

HOLDTYPER

Yin
Hatha
Ashtanga
Feet up

MANDAG
17.00-18.30 HATHA Yoga for alle
19.00-20.30 YIN Yoga for alle

ONSDAG
19.00-20.30 ASHTANGA Yoga for alle – på dette hold er der mange fortsættere

PRIS
Tilmelding gælder et hold, der varer 10 gange. Prisen er kr. 850,- pr. hold.
Hvis man i forvejen går på hold, kan man købe sig ind på andre hold, såfremt der er plads.

TRÆNINGEN FOREGÅR I HELSEKÆLDERENS YOGASAL
Ny Østerbyvej 1A – Vamdrup

INSTRUKTØRER

Lotte Faldt Jensen
Uddannet i Ashtanga i Aarhus 2018
Uddannet i Hatha i Indien 2019
Uddannet i Yin i 2020
Indehaver af HELSEKÆLDEREN siden 2000

Marie Faldt Steenberg Jensen
Uddannet i Ashtanga i Aarhus 2018
Student fra KG

YOGAFORM

ASHTANGA YOGA – eller Ashtanga Vinyasa yoga – hører til en af de mere dynamiske yogaformer blandt de traditionelle yoga-stilarter. Ashtanga Yoga er grundlagt af Sri K. Pattabhi Jois (f. 1915) i Mysore i Indien.

Ashtanga Yogaens dynamiske flow synkroniserer åndedræt og bevægelser og giver øget fleksibilitet, styrke, udholdenhed, balance, åndedrætskontrol og afspænding. Ashtanga yoga har traditionelt 6 serier. Den første serie hedder også Yoga Chikitsa, som betyder yogaterapi. Formålet med den er terapeutisk at tilrette, styrke og rense kroppen. De fleste arbejder mange år på 1. serie, inden de bevæger sig videre til stillinger i 2. serie.
Ashtanga vinyasa yoga arbejder både på det fysiske og mentale plan.

En Ashtanga klasse vil altid indeholde åndedrætsfokus, opvarmning (solhilsen A og B), stående stillinger, foroverbøjninger, bagoverbøjninger, kropsdrejninger og øvelser, der træner balance og styrke. Alle klasserne afsluttes med nedkølende, afsluttende stillinger efterfulgt af dyb afspænding. Hver stilling i serien har sin egen terapeutiske virkning, og især når den udføres i sammenhæng med hele serien, opnås den fulde effekt.

Ved at udføre stillingerne i korrekt rækkefølge og bruge åndedræts- og vinyasa systemet og fokuseringspunkter, vil du opleve Ashtanga Yogaens meditative flow. Korrekt udførelse og orden er nøglen.

Ved regelmæssig praksis bliver den næsten endeløse dybde i Ashtanga Vinyasa Yoga systemet åbenlys. Udvikling og vedligeholdelse af fysisk velvære, sindsligevægt og spirituel udvikling er de fordele, der høstes gennem denne oldgamle disciplin, som den over 90-årige Sri. K. Pattabhi Jois brugte i den oprindelige form i Sydindien.

“Do your Practice and all is coming” – Sri K. Pattabhi Jois

Ashtanga yoga kan dyrkes af alle uanset alder og køn, og det er ligegyldigt, hvor smidig du er. I Ashtanga yoga kan stillingerne blot tilpasses den enkelte, så den enkelte arbejder på sit eget niveau. Vi er på mange af holdene 2 instruktører, så vi kan nå rundt og vejlede og rette i stillingerne.

HATHA YOGA – er det, mange forstår ved yoga. Her arbejder du med klassiske yogastillinger, som du holder i længere tid − mellem stillingerne er der typisk en lille pause.

Hatha yogaen, som vi praktiserer i Helsekælderen, er inspireret af Swami Sivananda. Hatha Yoga omtales tit som en blid yogaform − men lad dig ikke narre af det, for der er masser af udbytte at hente: Du bruger dine muskler statisk, når du dyrker Hatha Yoga. Og du arbejder med både styrke, smidighed, balance og koncentration.

Hatha Yoga er også god til at reducere stress og andre psykiske belastninger. Hatha Yoga kan dyrkes af alle. Det er et godt sted at starte for begyndere. Vær opmærksom på, at betegnelsen bruges meget bredt, så én Hatha Yoga-time (og underviser) kan være vidt forskellig fra en anden.

Det, der afviger fra de andre yogatimer i Helsekælderen, er, at vi i Hatha-timerne går mere op i traditionerne. Vi har mere fokus på åndedrætsøvelser og yoga-filosofi, så vi arbejder både på det indre og ydre plan. Vi arbejder i Hatha ud fra kroppens Chakras, som er vores vitale energi.

Jeg har taget min Hatha Yoga uddannelse i Inden hos www.arhantayoga.org

TILBUD

I forbindelse med en yogatime kan du få en behandling i infrarød sauna til kun 100,-

Book på T. 4029 5654

DET HANDLER OM AT HA’ DET GODT

– Lotte Faldt Jensen –