Af Lotte Faldt Jensen

#Det handler om at ha’ det godt

Da jeg en gang skulle finde på en overskrift for min klinik, blev det denne.
Nu er det helt moderne, lige som det med at have en blog.

#Dethandleromathadetgodt – for mig er det, det jeg hjælper folk med. At finde deres vej til at ha’ det godt. Udgangspunktet er som regel ikke optimalt, men ofte skal der ikke meget til.

Jeg laver jo alt muligt psykoterapi, kropsterapi og yoga, men det er jo min holdning, at det er vores tanker, der bestemmer, hvor godt vi har det. Jeg stod netop i badet i dag og tænkte – ih, hvor har jeg glædet mig til i dag, fordi jeg bare lige skulle ha’ et par yogahold og 3 klienter, og resten af min dag skulle bruges på at ordne vasketøj. Jeg elsker bare vasketøj, eller at ordne det. Sådan har det jo ikke altid været. Men da jeg indså, at det var en af de ting, der altid ville være rigeligt af i mit liv, tog jeg en lille snak med mig selv. En snak om, at det ville være fantastisk at gøre det til noget sjovt og dejligt og noget af det bedste for mig at slappe af med – og det blev det så.

I NLP ville man måske kalde det at reframe og ændre på submodaliteter, og det lyder super fint. Men det er ret simpelt, det er vores sinds koder. Så indholdet er vasketøj, submodaliteter er tankernes og følelsernes detaljer. Vores indre repræsentation af indholdet (vasketøjet) har struktur i form af submodaliteter. Det er strukturen/submodaliteterne, der giver indholdet i min repræsentation af indholdet mening. Hvis vi ændrer strukturen/submodaliteterne, ændres vores forhold til indholdet (vasketøjet).

Kort sagt… det er vores tanker, der skaber vores følelser. Så – #det handler om at ha’ det godt – er mange 1000 ting. Billedet til denne blog, kunne godt have været af mit velduftende vasketøj, der hænger fint og lige på bøjler, og lige så stille bliver tørt, og er blødt og lækkert at tage på, og passer til noget af alt det dejlige, livet bringer. Eller hvis overskriften var – Det handler om at ha’ det skidt – kunne det være mit overfyldte vaskerum fyldt med klamt, stinkende tøj, der har været knoklet rundt i. Jeg glædes ved begge dele, tanken…

Husk… #det handler om at ha’ det godt. Så næste gang det er noget skidt, så skift sindets koder ud. Så når du har noget, du er super motiveret til, så kig lige på tankerne eller submodaliteterne og gør det samme med det, hvor motivationen halter lidt. Byt om på de to og mærk efter, om motivationen ændrer sig. I NLP ville det hedde mapping across. I Helsekælderen hedder det – #det handler om at ha’ det godt – eller at få det…

SENESTE INDLÆG

SE ALLE BLOGINDLÆG

SE ALLE NYHEDER

ABONNÉR PÅ BLOGINDLÆG
Alle blogindlæg annonceres på Helsekælderens Facebookside. Så hvis du bare liker denne, får du automatisk besked om nye blogindlæg.

DEL SIDEN SOCIALT