Af Lotte Faldt Jensen

For mig er der disse 5 ting, der er vigtige – jeg tror også, det gælder for dig. Yoga øger mængden af det hele for mig, jeg fortæller her lidt om hvordan.

1. Opmærksomhed

  • Vær opmærksom på dine ‘Tanker’, de bliver til ord
  • Vær opmærksom på dine ‘Ord’, de bliver til handlinger
  • Vær opmærksom på dine ‘Handlinger’, de bliver til vaner
  • Vær opmærksom på dine ‘Vaner’, de bliver til din karakter
  • Vær opmærksom på din ‘Karakter’, for den bliver til din skæbne

Jeg træner min opmærksomhed, når jeg dyrker yoga. Den nemmeste måde er at vælge et bestemt fokuspunkt i kroppen, rette opmærksomheden mod dette punkt, og hver gang din opmærksomhed glider væk, fører du den kærligt tilbage til fokuspunktet.

2. Åndedræt
Et fokuspunkt kunne være åndedrættet. Åndedrættet er en af de ting, jeg bruger til at regulere mit nervesystem. I yoga er vi meget opmærksomme på åndedrættet. Når vi er i stress (sympatisk nervesystem), er vores åndedræt overfladisk. Når vi er i hvile eller nærvær (parasympatisk nervesystem), er vores åndedræt dybt. Så det vil sige, at ved at vende opmærksomheden på åndedrættet, kan vi bestemme, om vi vil være i stress eller ro. Når vi trækker vejret ned i maven, er det umuligt at være stresset.

3. Glæde
Med opmærksomhed og dybt åndedræt i sin yoga praksis opstår muligheden for at komme dybt ind i sin krop. Inde i den krop findes glæden. Ofte er vi kommet langt væk fra os selv og fra vores egen viden om, hvad der giver glæde i os. Når jeg laver psykoterapi, spørger jeg ofte folk om, hvad de syndes var sjovest, da de var børn. Mange bliver enormt kede af det, fordi de indser, at de er kommet så langt væk fra sig selv og fra glæden, at de ikke engang kan huske det. Og de kan ikke finde derind, fordi deres indre barn har mistet tilliden til den voksne, som ikke har lyttet så længe. Det er magisk at finde sit indre barn og glæden igen.

4. Læring
Jeg lærer noget om mig selv hver gang, jeg med opmærksomhed, åndedræt og glæde træder ind på min yogamåtte. Det er lige der, min krop taler til mig, og jeg får lyst til at udvide min horisont og viden. Jeg lærer noget om min krop, når den taler til mig. Jeg oversætter det via METAsundhed, og jeg bliver nysgerrig på at undersøge denne oldgamle måde at være i livet på.

5. Skønhed
Man siger, at skønhed kommer indefra. Jeg er ikke i tvivl. Yoga – med alt hvad det indebærer – gør det indre væsentligt smukkere.

SENESTE INDLÆG

SE ALLE BLOGINDLÆG

SE ALLE NYHEDER

ABONNÉR PÅ BLOGINDLÆG
Alle blogindlæg annonceres på Helsekælderens Facebookside. Så hvis du bare liker denne, får du automatisk besked om nye blogindlæg.

DEL SIDEN SOCIALT