Af Lotte Faldt Jensen

Min krop og alle andres kroppe taler til os hele vores liv. Sommetider råber vores kroppe…

Jeg tror på, at symptomer, blokeringer og intuitive tanker alt sammen er budskaber, som fortæller os, at vi er nødt til at gøre noget. Det har jeg måske altid troet på, men forskellen nu er, at jeg har redskaber, der gør det nemmere at forstå kroppens sprog, og dermed er interessen blev skærpet.

Jeg skriver denne blog for at give et lille indblik i, hvad METAsundhed er. Men der vil også være noget, som ikke er METAsundhed, men som bare er tanker og refleksion. Det viser mere, hvem jeg er. Jeg kunne også bringe klienthistorier, og der er nogen, som er helt fantastiske. Jeg har bare ikke spurgt om lov til at bruge dem på min blog, så det gør jeg ikke. Desuden er det så dejligt nemt at skrive om sig selv. Sværere er det at analysere på sig selv, så måske får jeg indsigter undervejs? Måske gør du ?

Når man går sit liv igennem med symptomer, bliver listen lang. Jeg var en lille klump af en baby at være, så allerede dér var jeg for tyk. Mine tanker omkring at være for tyk, som de er lige nu, handler om, at der ikke var plads til mig allerede som baby. Jeg kan ikke tolke på min mors følelser, men jeg kan mærke min version. Dog skal det også siges, at dette kan være længere tilbage. Både min mor og mormor er og var overvægtige, så måske var der heller ikke plads til dem, og jeg kan have arvet deres følelse. Faktum er, at jeg søger, men har ikke fundet mit traume eller UDIN, der hører til dette. Men jeg føler, at jeg er tæt på.

Jeg blev senere allergisk. Ikke over for noget bestemt, men jeg kan huske, at min mor mente, jeg måtte være allergisk over for beton, fordi jeg altid fik hovedpine, når jeg kom over til min far, som boede i højhus. Jeg tror, med den viden jeg har nu, at noget gik i orden, når jeg kom over til min far.

Det bliver en lang historie at fortælle teorien bag METAsundhed her, men for at forstå dette, skal I vide, at ca. 70% af symptomerne kommer i vores krop i det øjeblik, vi begynder at reparere. Jeg tror, det var dét, der skete. Jeg talte ikke med mine forældre om mine splittede følelser i forhold til dem begge, men jeg blev ikke konfronteret med dem, når jeg var hos min far. Mange andre ting manglede der, men det, jeg var (følelsesmæssig) allergisk over for i mine omgivelser, var ikke til stede.

Et af de tydeligste tegn, min krop har givet mig, var, da jeg var helt ung og døjede med migræne. Jeg var nysgerrig på det, fordi jeg altid fik migræne, når jeg havde en konflikt eller var vred på mennesker, som stod mig nært. Jeg havde som lille lært nogle uhensigtsmæssige mønstre i forhold til at blive sur. Jeg havde via mine forældres skilsmisse lært, at hvis der var noget at være sur over, så ophørte kærligheden. Dette havde jeg praktiseret i mange år, så hvis nogen gjorde mig sur, kunne jeg uden videre cutte dem af og aldrig tale med dem igen. Og det var nemt for mig.

Dette gik dog ikke med min mand, som jeg jo havde lovet at elske og ære i medgang og modgang, og som jeg jo også ønskede at kunne gøre. Eller med min mor, som jo var min mor, og som jeg i øvrigt havde prøvet at cutte af flere gange, og det gik jo heller ikke. Så derfor fik jeg migræne i stedet for at blive sur, eller (dog i mildere grad) når nogen var sure på mig.

Jeg blev omprogrammeret og er i dag rigtig god til at være sur! Nu er det bare en bevidst handling, som ikke giver hovedpine. Det var mit første rigtige møde med NLP, som står for Neuro Lingvistisk Programmering. Og – hvad jeg senere fandt ud af – også mit første møde med METAsundhed.

Siden da er der flere ting i min krop, der har sluppet, og noget er kommet til. Jeg tager det hele som en perfekt kommunikation fra min krop. Hvordan jeg så vælger at arbejde med det, er forskelligt, og jeg kan heller ikke sige mig fri for ind imellem at overhøre signaler. Men min krop er så smart, at så råber den bare højere.

Symptomer forsvinder osse somme tider, uden at vi arbejder specifikt på det. Som da jeg på et kursus i TFT må have lært at kigge mere indad, istedet for kun at kigge på det der var rundt om mig. I hvert fald tog jeg hjem fra det kursus og var i tvivl, om jeg så bedre med eller uden mine briller. Efter nogle dage var jeg ikke længere i tvivl; jeg så bedre uden og tog så til optikeren, som kiggede undrende på mig og fortalte, at jeg inden for en måned var gået fra at være langsynet med bygningsfejl til at kunne se perfekt på alle længder. Det skal siges, at jeg på dette kursus ikke arbejdede på lige præcis dette, men når man arbejder med sig selv, kan det ikke undgås, at der sker noget.

Listen af symptomer er lang, og måderne at arbejde med sygdom på er mange. Men min måde at se på sygdom er blevet helt klar, efter jeg lærte METAsundhed. Som yogalærer, krops- og psykoterapeut er det vigtigt for mig at kunne finde en forklaring og lave en holistisk plan for folk, som de kan bruge. Men med al den her viden bliver jeg også mere og mere ydmyg over for metoderne, for jeg kan i virkeligheden først finde svarene, når jeg er fuldt til stede i mig selv og lytter til mig selv. Og lytter til mine klienter, for det er inde i os selv, at svarene er.

Har du talt med din krop idag?

SENESTE INDLÆG

SE ALLE BLOGINDLÆG

SE ALLE NYHEDER

ABONNÉR PÅ BLOGINDLÆG
Alle blogindlæg annonceres på Helsekælderens Facebookside. Så hvis du bare liker denne, får du automatisk besked om nye blogindlæg.

DEL SIDEN SOCIALT